Foredragsrække om demens
Flere og flere mennesker med demens får stillet diagnosen på et tidligt tidspunkt i sygdomsforløbet. En demenssygdom forandrer livet og hverdagen. Det kan være vanskelig at tackle for både dig, der har fået diagnosen og for dine pårørende. Formålet med foredragsrækken er at give dig og dine pårørende viden og redskaber til et liv med demens.
Hvem kan deltage?
Foredragsrækken er for dig, der er i den tidlige fase af din demenssygdom og dine pårørende. Det kan være ægtefæller, samlevere, voksne børn og svigerbørn.
Det koster ikke noget at deltage.
Kursets varighed
3 moduler á 2 ½ times varighed:
Modul 1: torsdag d. 10/10 2024 kl. 16.00 – 18.30
Modul 2: tirsdag d. 22/10 2024 kl. 16.00 – 18.30
Modul 3: torsdag d. 07/11 2024 kl. 16.00 – 18.30
Emner
Modul 1: Demenssygdomme og behandling
Du introduceres til, hvordan hjernen fungerer, hvad demens er, og hvordan sygdommen påvirker hjernen og evnerne til bl.a. at lære nyt, huske og problemløse. Du får desuden viden om de medicinske behandlingsmuligheder.
Modul 2: Hverdagen, kommunikation og livsstil
Vi sætter fokus på, hvordan demens kan påvirke hverdagen og kommunikationen med andre. Du får gode råd til, hvordan du kan tilpasse din hverdag og samværet med andre. Du introduceres desuden til de vigtigste faktorer, der har betydning for din sundhed og trivsel.
Modul 3: Fremtiden og hjælpemuligheder
Du får viden om forhold, det er godt at tage stilling til, eksempelvis personlige og juridiske forhold, samt hvilke muligheder, der er for hjælp og støtte i din hjemkommune (henholdsvis Københavns- og Frederiksberg Kommune).
Sted:
Diakonissestiftelsen
Peter Bangs Vej 5
2000 Frederiksberg
Der vil være mulighed for at få kaffe, te og vand.
Foredragsrækken er arrangeret af Center for Demens, Frederiksberg Kommune og Hukommelsesklinikken, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
Tilmelding
Tilmelding sker til sygeplejerskerne i Hukommelsesklinikken på telefonnummer 38 16 39 40 eller online via Frederiksberg Kommunes hjemmeside. Klik her.